Een positief effect

Voelstream Onderneemt staat voor krachtig leven met ruimte voor gevoel en energie op stroom

Werkwijze

Voelstream Onderneemt staat voor krachtig leven met ruimte voor gevoel en energie op stroom. Dit heeft een positief effect op gezond in het werkend leven staan.

De werkwijze is ontwikkeld door Karin Dols en is ontstaan vanuit de fascinatie voor wat de mens nu eigenlijk écht beweegt. De compilatie van diverse opleidingen, methodes en levenservaring maakt deze manier van werken uniek. De methodiek is opbouwend ingestoken, zonder oordeel en gericht op autonomie en ruimte.

 

De Voelstream Onderneemt werkwijze bestaat uit:

Video analyse

LOOK INSIDE

Je hebt niet altijd in de gaten welke boodschap je zelf uitzendt. Soms staat die zelfs haaks op het beeld dat je van jezelf hebt. Een video-analyse is een prachtige manier om eigen non-verbale uitstraling in beeld te krijgen. Het laat zien hoe jij je aan de buitenwereld presenteert, en hoe de buitenwereld dat ontvangt. Kijken naar jezelf brengt helderheid. Het spiegelt talenten die mogelijk al langere tijd in de schaduw staan, maar geeft ook inzicht in patronen die zich (soms zo hardnekkig) herhalen.

Zelfinzicht

Een video- analyse spiegelt welke communicatiestrategie je – onbewust – hebt ontwikkeld in de loop der jaren. Is er balans tussen voelen en denken, waar ligt je kracht, wat zijn ontwikkelpunten? Welke hindernissen werp je zelf op in communicatie? Ervaring leert dat alleen dit inzicht al beweging geeft. Eindelijk snap je waar de oorsprong ligt van een blokkade. Het maakt je lichter. De essentie is geraakt.

Dit onderdeel bestaat uit een opname van een minuut of 8 waarin je eenvoudige vragen beantwoordt. Hoofd en schouders worden opgenomen. De beelden wordt samen teruggekeken en non-verbale signalen worden geanalyseerd.

Terug naar boven

LICHAAMSWERK

GET RID OF SESSION

Met lichaamswerk maak je de weg vrij om meer te gaan handelen op een manier die nu bij je past. Oude herinneringen worden in elke cel van het lichaam opgeslagen. Lichaamswerk laat je op een diep niveau kennis maken met deze herinneringen en de daar aan gekoppelde oude besluiten. Besluiten die toen helpend waren maar nu een beperking kunnen vormen. Je wordt uitgenodigd deze keuze te herzien en te vervangen door een nieuw besluit. Op een diep niveau zet je ‘de knop om’ hetgeen resulteert in verankering in het systeem. Je hoeft er niet over na te denken anders te handelen, je dóet het.

In dit onderdeel word je begeleid naar een diepe concentratie om contact te maken met je lichaam. Zo kan je ervaren waar blokkades zitten en deze uit de weg ruimen. Je werkt met een themavraag die op dat moment voor jou geldend is.

Terug naar boven

Energiewerk

OWN YOUR ENERGY

Een onderdeel van lichaamswerk is werken met energie. Het maakt dat je stevig met beide voeten op de grond staat en helder keuzes kan maken. Je maakt kennis met de Voelstream Energy Toolkit om eigen energie te beheren en er zeggenschap over te hebben. Je creëert nieuwe ruimte voor jezelf van waaruit je krachtig communiceert, óók zonder gebruik van woorden.

 

Je gaat op een praktische manier aan de slag met meditatie en visualisatie. De toepasbare tools helpen om in contact te zijn met je lichaam en het lichaam te kunnen ontladen en ontspannen. Een vernieuwende manier van gebruik van je energie. Van waarde voor de rest van je leven.

 

Terug naar boven

Visualisaties

SET YOUR INTENTIONS

De kracht van visualisatie is groot. Het maakt alles wat in eerste instantie onmogelijk of niet haalbaar lijkt tot een concept dat realiseerbaar wordt. Dat wat je jezelf inbeeldt wordt een intentie waar je naar toe kunt werken. Vanuit een concentratie word je begeleid om naar een helder punt in je hoofd te gaan om een beeld te vormen dat connectie heeft met een zeker verlangen. Dit beeld vervolgens uitwerken op papier zorgt er voor dat het een realiteit krijgt.

 

Terug naar boven

DEFINIËREN VAN KERNWAARDEN

GET TO THE POINT

Wanneer sta jij in het centrum van jouw leven? Waar loop je warm voor en wat heeft de hoofdprioriteit? Wat blokkeert in de weg hier naartoe en wat heb je nodig om de weg vrij te maken?

 

Helderheid verkrijg je door het beantwoorden van specifieke vragen en dit geheel uit te tekenen en in beeld te brengen. Dit overzicht, gecombineerd met visualisatie en energiewerk, helpt je een stap voorwaarts in jouw leven te maken.

 

Terug naar boven

KIJKEN NAAR LICHAAMSTAAL

KEY TO TRANSFORMATION

De rode draad van de algehele voelstream werkwijze. Door het bekijken van foto’s, beeldmateriaal of eigen video-analyse vergroot je het bewustzijn over de kracht van lichaamstaal. Non-verbale aspecten zoals de diversiteit van een handdruk, maar ook gezichtsexpressie vertellen meer over hoe een ander zich voelt en geeft richting in communicatie. Eigen lichaamstaal speelt hierin ook een rol, interessant om onbewuste patronen te ontdekken. Het zijn allemaal prikkels om persoonlijk te groeien en te werken naar een nieuwe, authentieke lichaamstaal.

 

Niet alle onderdelen hoeven in een traject aan bod te komen. Afhankelijk van de vraag wordt bezien welke weg het meest doeltreffend is om zo optimaal mogelijk tot het beoogde resultaat te komen.

 

Terug naar boven

Meer informatie?

Vul dan het contactformulier in.

Kennismaken?

Vul dan het contactformulier in.